راهنمای اصولی چیدمان فرش در منزل

در زندگی امروز، آگاهی از نحوه چیدمان فرش در منزل، کمک بسیاری به همگامی انسان‌ها با نیازهای بصری و زیبایی‌شناسانه‌شان می‌کند. وقتی بدانیم چه فرشی با مبلمان، اندازه خانه، تعداد اتاق‌ها و سبک زندگی ما هم‌خوانی بیشتری دارد، علاوه بر حل مشکل پریشانی ذهن به‌خاطر مواجهه با انتخاب‌های متعددی که برای فرش در بازار پیش چشم ماست، می‌‌توانیم با خیالی آسوده‌تر فرش مورد نیاز منزل را تهیه کرده و به خانه خود گرمی و نشاط ببخشیم. به این منظور اصلی‌ترین معیارهای لازم در چیدمان فرش از نظرتان می‌گذرد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. با ما همراهی بفرمایید.

چیدمان فرش در زندگی امروز یک هنر به حساب می‌آید
چیدمان فرش در زندگی امروز یک هنر به حساب می‌آید

انتخاب فرش مناسب برای چیدمان منزل

برای این‌که بتوانیم در چیدمان فرش در منزل به شکل صحیحی عمل کنیم، لازم است ابتدا بدانیم چه سبکی از انواع فرش‌ها را باید برای هر کدام از بخش‌های خانه تهیه کنیم؟ و هر فرش در چه طرح و رنگی تهیه شود؟ تا در نهایت بتوانیم نحوه چیدمان فرش در منزل را مدیریت کنیم. بدیهی است که اگر بدون دانستن نیاز واقعی و صحیح خانه، اقدام به تهیه فرش کنیم، ممکن است در مرحله چیدمان با عدم تناسب فرش با فضای خانه، از جهت ابعاد، رنگ، طرح و سبک مواجه شویم که میزان رضایت از عملکرد‌مان را پایین بیاورد.

تناسب سبک فرش با سبک زندگی و دکوراسیون

نکته اول در هنگام انتخاب فرش، توجه به سبک زندگی اعم از کلاسیک، مدرن، مینیمال و غیره است. اگر سبک مکانی که می‌خواهید فرش را در آن استفاده کنید، کلاسیک باشد، فرش‌های با طرح و نقش زیاد، گزینه‌های مناسبی هستند.

در سبک مینیمال، بهتر است از طرح‌های ساده و رنگ‌های روشن و ملایم استفاده کنید که با فرش‌های مدرن همراهی شود. در صورتی که ترجیح دادید فرش‌های سنتی را انتخاب کنید، بهتر است فرشی با نقوش ساده‌تر و تنوع رنگی کمتر را تهیه کنید که بتواند با سبک مینیمال، هماهنگ‌تر باشد.

ست کردن رنگ فرش با فضای خانه

انتخاب رنگ فرش ‌وقتی اهمیت خودش را نشان می‌دهد که بدانیم فرش به دلیل پوشاندن کف می‌تواند نور محیط را تحت تاثیر قرار دهد و باعث شود فضای اتاق یا خانه کوچکتر یا بزرگتر به نظر برسد. نحوه چیدمان فرش در منزل باید به گونه‌ای باشد که فرش‌هایی با رنگ‌های روشن در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار بگیرند تا فضا بزرگتر به نظر برسد. در نقطه مقابل، استفاده از رنگ تیره در فضای بزرگ، باعث القای حس صمیمیت در فضا می‌شود. همچنین در اتاق‌خواب استفاده از فرش‌هایی با رنگ روشن برای القای حس آرامش توصیه می‌شود. در نقطه مقابل، در بخش‌های ورودی خانه و راهروها بهتر است از رنگ‌های تند در فرش‌هایی پر از نقش و شلوغ استفاده شود تا حس هیجان به افراد منتقل گردد.

ست کردن رنگ و طرح فرش با مبلمان
ست کردن رنگ و طرح فرش با مبلمان

چیدمان فرش در فضاهای مختلف منزل

در مدیریت نحوه چیدمان فرش در منزل، باید به مکان استفاده از فرش دقت کنیم.

چیدمان فرش در اتاق نشیمن و پذیرایی

توصیه می‌شود در سالن پذیرایی و اتاق نشیمن، ابعاد فرش کوچکتر از سالن یا اتاق در نظر گرفته شود تا کفپوش بهتر به چشم بیاید. همچنین در فضاهای کوچک، اندازه فرش به گونه‌ای باشد که فقط پایه‌های جلویی مبل روی فرش قرار بگیرد تا فضا کوچک به نظر نرسد. اگر در فضاهای کوچک از فرش‌های کوچک با طرح‌های درشت استفاده شود می‌توان از قرار دادن مبلمان بر روی فرش پرهیز کرد و فقط میز پذیرایی را روی فرش گذاشت. در این چیدمان، از فرش‌های دایره‌ای یا بیضوی هم می‌توان در مرکز اتاق، استفاده نمود.

چیدمان فرش در پذیرایی کوچک
چیدمان فرش در پذیرایی کوچک

نکته دیگر این است که گاهی اوقات در پذیرایی و اتاق نشیمن، از فرش‌هایی استفاده می‌شود که طرح‌هایی مرکزگرا دارند، در این صورت بهتر است مبلمان را نیز متناسب با طرح فرش و حول آن چید تا حس تناسب بصری بیشتری را منتقل نماید.

چیدمان فرش در اتاق خواب

در بحث نحوه چیدمان فرش در منزل باید دقت داشت که در اتاق‌خواب‌های کوچک می‌توان به دلخواه از فرش بزرگ یا کوچک استفاده کرد. اگر فرش بزرگ انتخاب شود، بهتر است فاصله حداقلی لبه فرش با دیوار رعایت شود. اگر مایل به استفاده از فرش‌های کوچک باشید، می‌توانید از دو فرش کوچک در دوطرف تخت استفاده کنید و یک فرش کوچک دیگر در پایین تخت بیندازید و تناسب اندازه را در ابعاد فرش و تخت رعایت کنید، به‌طوری که طول فرش‌ها با طول تخت برابر باشد.

در اتاق‌خواب‌های بزرگ، فرش حتی می‌تواند به عنوان جداکننده فضا عمل کند و مثلا با دو فرش جداگانه، فضای تختخواب از فضای دیگر اتاق مثل مکانی که میز کار در آن قرار داده شده، از هم جدا شوند.

چیدمان فرش در اتاق کودک
چیدمان فرش در اتاق کودک

در اتاق خواب کودکان می‌توان از فرش‌های بزرگ استفاده کرد که همه کف اتاق را بپوشانند. این مساله برای ایمنی بیشتر کودکان توصیه می‌شود. در عین حال، می‌توان از کفپوشی نرم برای پوشاندن کل کف اتاق استفاده کرد و از فرشی با تزئینات شلوغ کودکانه برای مرکز اتاق کمک گرفت تا جلوه زیباتری به اتاق کودک بدهد.

چیدمان فرش در ناهارخوری و راهرو

آگاهی از نحوه چیدمان فرش در منزل می‌تواند در زیباسازی ناهارخوری و راهروها نیز کمکمان کند. وقتی زیر میز ناهارخوری، فرش پهن می‌شود، فضای ناهارخوری روح تازه‌ای می‌گیرد. ابعاد این فرش باید متناسب با میز انتخاب شود به‌طوری که موقع نشستن و بلند شدن از صندلی، پایه‌های عقب صندلی از روی فرش بیرون نرود. تناسب شکل میز و شکل فرش نیز می‌تواند به زیبایی فضا بیفزاید.

جلوه بخشیدن به راهرو با کمک کناره
جلوه بخشیدن به راهرو با کمک کناره

استفاده از فرش در راهروی خانه که محل ورود و خروج افراد است، حس گرمی و صمیمیت به فضای خانه می‌بخشد. توصیه می‌شود در فضاهای مربعی، از فرش‌های گرد و در فضاهای مستطیلی از فرش‌هایی که به کناره معروف هستند، استفاده شود.

جمع‌بندی

آگاهی از نحوه چیدمان فرش در منزل، می‌تواند به عنوان دانشی فنی در تنظیم دکوراسیون داخلی منازل مورد توجه قرار بگیرد. دانشی که شاید در نگاه اول، چندان به چشم نیاید، ولی دانستن و به‌کار بستن آن می‌تواند خیلی از گره‌های ناپیدای زیبایی‌شناسانه منازل را حل کند و به همان داشته‌های همیشگی خانه‌ها، روح تازه‌ای ببخشد. کافی است تناسب در طرح، اندازه، رنگ و سبک فرش را با اندازه خانه و طرح و رنگ وسایل و سبک دکوراسیون در نظر داشته باشیم و خلاقیت را هم چاشنی کارمان کنیم.

 

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *