فرش تزئینی انتخابی جدید برای تمامی سبک ها

فرش تزئینی عنصری لوکس است که برای زیباسازی فضای منازل مورد استفاده قرار می­گیرد.
فرش تزئینی عنصری لوکس است که برای زیباسازی فضای منازل مورد استفاده قرار می­گیرد.

فرش تزئینی المانی فاخر در دکوراسیون منازل لوکس ایرانی است که از نظر مادی و معنوی دارای ارزش وصف ناپذیری است. این عنصر ارزنده نه تنها در جای جای کشور عزیزمان ایران برجسته است بلکه در اقصی نقاط جهان نیز به این هنر اصیل ایرانی توجه ویژه­ ای مبذول می ­گردد. برای استفاده از این فرش­ ها اغلب از قاب­ های نفیس بهره­ گیری می­ شود و تابلو ای جذاب و منحصر به فرد خلق می ­گردد.

فرش­ های تزئینی دسته بندی­ های متنوعی دارند که میزان ارزش مادی آنها با توجه به عواملی از قبیل نوع بافت، جنس متریال به کار رفته در بافت فرش و عوامل دیگری از این دست، مشخص می­ شود و تمامی علاقه­ مندان می ­توانند با توجه به سلیقه و نیاز خود و با در نظر گرفتن بودجه در اختیار، نوع مناسبی از این کالای اصیل را تهیه و در دکوراسیون سالن پذیرایی منزل خود مورد استفاده قرار دهند.

خاستگاه اصلی فرش تزئینی

خاستگاه اصلی فرش تزئینی شهر سردرود در آذربایجان شرقی است.
خاستگاه اصلی فرش تزئینی شهر سردرود در آذربایجان شرقی است.

خاستگاه اصلی فرش تزئینی و تابلو فرش­ های نفیس شهر سه هزار ساله سردرود در آذربایجان شرقی است. این شهر که در نزدیکی تبریز واقع شده است، هنرمندان بی­شماری را در این عرصه در دل خود جای داده است. حدود 800 کارگاه قالی بافی فعال در این شهر وجود دارد که روز به روز نیز بر شمار آن افزوده می­ گردد. عنوان پایتخت تابلو فرش به شهر سردرود تعلق دارد و این شهر و تابلو فرش ­های بی­نظیر و منحصر به فرد آن در سراسر جهان شناخته شده هستند. فرش بافی و خلق فرش­ های تزئینی خاص هنری است که نسل به نسل در میان مردم این شهر انتقال پیدا کرده و با ورود هنرمندان نسل جدید به این صنعت، طرح ­ها و فرش ­ها نیز با استفاده از خلاقیت ذاتی آنان پیشرفت چشمگیری داشته است. دست بافته ­های مردم سردرود به عنوان سفیری برای معرفی فرهنگ غنی ایرانیان در تمام جهان مورد استفاده قرار می­گیرد. هنر مردمان این خطه سبب ارز آوری قابل قبولی برای کشور شده است.

انواع فرش­ تزئینی

فرش زینتی را می­توان بر اساس نقش مایه آن دسته بندی نمود.
فرش زینتی را می­توان بر اساس نقش مایه آن دسته بندی نمود.

اقسام فرش­ تزئینی موجود در بازار را می­توان بر اساس عوامل متفاوت در دسته بندی­ های مختلف جای داد. در نوع اول، دسته بندی فرش ­های زینتی بر اساس بافت آنها صورت می­گیرد، فرش ­ها به دو دسته ماشینی و دستباف تقسیم می­شوند. فرش­ های دستباف، هنر دست هنرمندان با تجربه کشورمان هستند که متقاضیان زیادی برای آنها در سراسر جهان وجود دارد. هر گره این فرش­ تجلی­گر ذوق و قریحه و ظرافت کار دست بافنده اثر می­باشد که به خلق شاهکاری خاص منجر می­گردد. نوع دوم مربوط به فرش ­های بافته شده توسط ماشین آلات صنعتی است که در بافت آنها از تکنولوژی و علوم کامپیوتری روز استفاده زیادی می­شود. در ایران شهر کاشان مهد فرش ­های تزئینی ماشینی و تابلو فرش­ های بافته شده توسط دستگاه­ های مدرن و نرم افزارهای کامپیوتری است.

نوع دوم دسته بندی فرش­ های زینتی بر اساس موضوعات طرح و نقشه­ آنها می­باشد. نقشه فرش­ های فاخر و تزئینی در  زمینه­ های مختلف دسته بندی می­ شوند که عبارتند از منظره، گل و گلدان، پرتره، طرح­ های فرانسوی، طرح ­های برگرفته از نقاشی­ های مینیاتوری، آیات قرآنی و اسماء متبرکه، حیوانات و طرح های ترکیبی که متشکل از ترکیب دو یا چند طرح از طرح­های ذکر شده هستند. هر کدام از این طرح ­ها در بافت فرش تزئینی باعث خلق اثر هنرمندانه ­ای خواهد شد که چشم بینندگان را به خود خیره خواهد نمود.

فرش فانتزی نمونه­ ای امروزی از فرش تزئینی

فرش­های فانتزی نوعی فرش تزئینی کاربردی هستند که از آنها جهت زیباسازی محیط و مفروش ساختن زمین استفاده می­شود.
فرش­ های فانتزی نوعی فرش تزئینی کاربردی هستند که از آنها جهت زیباسازی محیط و مفروش ساختن زمین استفاده می­شود.

همگام با پیشرفت تکنولوژی صنعت بافت فرش نیز با تغییر و تحول مواجه شده است. امروزه با گشتی کوچک در بازار فرش شاهد ورود فرش ­هایی به این عرصه هستیم که هر چند با طرح­ها و نقشه­ های اصیل تفاوت فاحشی دارند اما برطرف کننده نیاز برخی از مردم در جوامع کنونی هستند. این فرش­ ها که به نام فرش فانتزی معروف هستند در طراحی دکوراسیون مدرن کاربرد دارند و جلوه بصری فضا را تکمیل می­کنند. کاربری این نوع فرش جهت نصب بر روی دیوار نیست اما در بسیاری مواقع از این فرش­ ها صرفا جهت تزئین و زیباسازی محیط استفاده می­شود.

تفاوت فرش تزئینی ماشینی و دستباف

در بافت فرش دستباف از رنگ­های کاملا طبیعی استفاده می­شود.
در بافت فرش دستباف از رنگ­های کاملا طبیعی استفاده می­شود.

با توجه به پیشرفت صنعت بافندگی فرش، تشخیص فرش دستباف از ماشینی با یک نگاه ساده امکان پذیر نیست و برای مشخص نمودن نوع بافت فرش باید به تفاوت­ های فرش دستباف و ماشینی کاملا واقف بود. تفاوت اصلی فرش تزئینی ماشینی با دستباف را می­توان با دقت در پشت کار درک کرد.

گره­ های بافت در فرش ماشینی کاملا منظم بوده و در یک راستا قرار دارند اما در فرش­ های دستباف وجود بی­نظمی و ناهمواری در گره ­ها امری طبیعی خواهد بود. ریشه فرش ماشینی مصنوعی است و ریشه فرش دستباف ادامه همان نخ­ های به کار رفته در بافت فرش است. فرش­ های دستباف از دوردوزی منظم برخوردار نیستند و انحرافاتی در لبه­ های این نوع فرش دیده می­شود در حالیکه فرش ماشینی لبه­ های کاملا یکنواختی دارد. بافت فرش ماشینی به دلیل بهره­ گیری از نرم افزارها کاملا متقارن است اما در صورت بروز خطای انسانی، فرش دستباف دارای اختلافات جزئی خواهد بود.

نحوه نگهداری از فرش تزئینی

فرش ­های زینتی به دلیل ارزش بالای آنها باید مورد مراقبت خاصی قرار گیرند و نمی­توان با این فرش­ ها مانند فرش­های معمولی برخورد نمود. این فرش ­ها باید همواره بدون تاخوردگی و لوله شدگی نگهداری شوند زیرا لوله کردن آنها سبب آسیب دیدگی آنها خواهد شد. برای نگهداری درخور از این آثار هنری بهتر است از قاب­های مجلل استفاده شود تا در نگاه اول ارزش والای آن به بیننده منتقل شود.

قاب­ های کلاسیک گزینه­ های کاملا ایده ­آلی برای نگهداری از فرش تزئینی هستند. برای قاب کردن این فرش ­ها نیازی به نصب شیشه بر روی تابلو وجود ندارد. برای نصب فرش­های زینتی باید از دیوارهایی استفاده شود که در معرض رطوبت و یا باد و سایر عوامل آسیب رسان قرار نداشته باشند. لازم است فرش­ های زینتی در برابر آلودگی­ ها به دقت محافظت شوند اما چنانچه فرش دچار آلودگی شود، برای نظافت آن باید از افراد خبره و ماهر در زمینه شستشوی فرش کمک گرفته شود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *